Kotikunta

Imatra

Imatra on keskikokoinen mukava 26 000 asukkaan kaupunki Etelä-Karjalassa.

Hae palvelut

Työttömyys laski huhtikuussa

Viimeisen vuoden kuluessa työttömyys on laskenut valtakunnallisesti merkittävästi. Vuosi sitten huhtikuun lopussa oli 304 000 työtöntä työnhakijaa. Nyt huhtikuussa työnhakijoita oli 50 000 tuhatta vähemmän eli 254 000. Sama suuntaus on ollut myös Imatralla. Täällä työnhakijoita oli vuosi sitten 1 970 ja nyt 1 660 Luvut käyvät ilmi Työ- ja elinkeinoministeriön tilastoista.

Imatralla avoimia työpaikkoja oli huhtikuun lopussa 188 mikä tarkoittaa että yhtä työpaikkaa kohti 9 työnhakijaa. Pitkäaikaistyöttömänä oli nyt 1 120 ja vuosi aikaisemmin 1 450 henkilöä.

Vaikka työttömyys on laskenut ja työllisyys parantunut, työttömyysprosentti on edelleen hälyttävän korkea. Huhtikuun lopussa Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kirjattu 254 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 9,7 prosenttia koko Suomen työvoimasta. Imatralla työttöminä oli 13,7 prosenttia työvoimasta. Luvut on laskettu samalla tavalla ja ovat siten vertailukelpoisia keskenään. 

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2018 huhtikuun työttömyysaste oli 8,6 % eli lähes kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin työministeriön tilastoista laskettu työttömyys. Tilastokeskuksen haastattelututkimuksella laskettu työttömyysaste on kansainvälisesti vertailukelpoinen luku, kun taas työministeriön tilastoista laskettu suurempi luku on vertailukelpoinen samalla tavalla laskettuihin kunnallisiin työttömyyslukuihin.

Valtion ja kuntien taloudessa työttömyyden lasku tarkoittaa suurten työttömyysmenojen korvautumista miljoonien verotuloilla. Työllisyys on avainasemassa sekä valtion että kuntien talousongelmien ratkaisussa.

Sininen paksu viiva kuvaa Imatran työttömyyden kehitystä tänä vuonna. Vihreä viiva näyttää pitkäaikaistyöttömyyden. Ohuet viivat kuvaavat vuoden 2017 työttömyyden kehittymistä.

Työttömyys Imatralla ja naapurikunnissa

Valtakunnallisesti työttömyys on pientä länsirannikolla ja Ahvenanmaalla. Manner-Suomen kunnista reilun kahden prosentin työttömyysasteeseen yltää vain 5000 asukkaan Luodon kunta Kokkolan eteläpuolella. Alle neljä prosenttia työvoimasta on työttömänä Närpiössä, Pedesöressä, Paimiossa, Uudessakaarlepyyssä ja joissakin pienemmissä kunnissa.

Työttömiä on paljon Itä- ja Pohjois-Suomessa. Ilomantsissa, Sallassa, Enontekiöllä, Suomussalmella, Lieksassa ja muutamassa muussa kunnassa työvoimsta yli kuusitoista prosenttia nostaa työttömyyskorvausta.


Kuviosta näkee Imatran työttömyysasteen verrattuna naapurikuntiin. Mitä pitempi pylväs, sitä synkempi työllisyystilanne. Ääripäätä edustaa Ilomantsi, jossa lähes joka viides työkykyinen on työtä vailla. Luodossa lähes kaikilla on työpaikka.

Imatralla on paljon työttömyyttä verrattuna naapurikuntiin.

Linkkejä:

Työ- ja elinkeinotoimiston työllisyystilastot, joihin tämä artikkeli perustuu.

Imatra, kymmenen vuoden työttömyyden kehitys

Pauli Savolainen 24.5.2018

Ilmoita Imatran puhelinluettelossa

Täältä on etsitty: Autokorjaamoja, sähkösuunnittelijaa, kaivuria, kirvesmiestä, lastenhoitoapua, joulukuusen myyjää, mansikoiden itsepoimintaa, lasten luontoleiriä jne...

Siirry tekemään ilmoitusta

Imatralaiset starttasivat 356 uutta autoa viime vuonna.

Uusista autoista 44 voidaan tankata pistorasiasta.

Imatralla 2 700 asukasta vähemmän kymmenen vuoden kuluttua?

Tilastokeskus ennustaa väestökatoa lähes kaikkiin kuntiin tulevina vuosikymmeninä.

Imatralla työttömyys vähentynyt vuodessa 2,3 prosenttiyksikköä

Imatralla työttömyys on vähentynyt reippaasti ja edustaa keskimääräistä tasoa koko Suomessa.

Nukkuvien puolue suurin kunnallisvaaleissa

Imatralaiset olivat laiskahkoja äänestämään.

Imatran nuorimmat asukkaat löytyvät Vintteri-Virasojan alueelta.

Väestön keski-ikä vaihtelee postinumeroalueittain yllättävästi.

Ilmoita Imatran puhelinluettelossa

Täältä on etsitty: Autokorjaamoja, sähkösuunnittelijaa, kaivuria, kirvesmiestä, lastenhoitoapua, joulukuusen myyjää, mansikoiden itsepoimintaa, lasten luontoleiriä jne...

Siirry tekemään ilmoitusta
 © 2016-2021 Sompsa Oy 
   ps@ sompsa.fi
"