Kotikunta

Kemijärvi

Kemijärvi on mukava, vieraanvarainen ja turvallinen 8 000 asukkaan kaupunki Lapissa.

Hae palvelut

Työttömyys laski vuodessa lähes prosenttiyksikön

Viimeisen kahden vuoden kuluessa työttömyys on laskenut valtakunnallisesti merkittävästi. Työttömyyden pieneneminen on kuitenkin hidastunut erityisesti kuluvan kevään aikana. Vuosi sitten maaliskuun lopussa oli 264 000 työtöntä työnhakijaa. Nyt maaliskuussa työnhakijoita oli 24 000 tuhatta vähemmän eli 238 000. Sama suuntaus on ollut myös Kemijärvellä. Täällä työnhakijoita oli vuosi sitten 420 ja nyt 383. Luvut käyvät ilmi Työ- ja elinkeinoministeriön tilastoista.

Kemijärvellä avoimia työpaikkoja oli maaliskuun lopussa 90 mikä tarkoittaa että yhtä työpaikkaa kohti 4 työnhakijaa. Pitkäaikaistyöttömänä oli nyt 231 ja vuosi aikaisemmin 247 henkilöä.

Vaikka työttömyys on laskenut ja työllisyys parantunut, työttömyysprosentti on edelleen hälyttävän korkea. Maaliskuun lopussa Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kirjattu 238 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 9,1 prosenttia koko Suomen työvoimasta. Kemijärvellä työttöminä oli 13,1 prosenttia työvoimasta. Luvut on laskettu samalla tavalla ja ovat siten vertailukelpoisia keskenään. 

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2019 maaliskuun työttömyysaste oli 7,0 % eli lähes kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin työministeriön tilastoista laskettu työttömyys. Tilastokeskuksen haastattelututkimuksella laskettu työttömyysaste on kansainvälisesti vertailukelpoinen luku, kun taas työministeriön tilastoista laskettu suurempi luku on vertailukelpoinen samalla tavalla laskettuihin kunnallisiin työttömyyslukuihin.

Valtion ja kuntien taloudessa työttömyyden lasku tarkoittaa suurten työttömyysmenojen korvautumista miljoonien verotuloilla. Työllisyys on avainasemassa sekä valtion että kuntien talousongelmien ratkaisussa.

Kemijärven työttömyys 2017 - 2019

Ohuin viiva on työttömyys vuodelta 2017, vähän vahvempi viiva esittää vuoden 2018 työttömyyttä ja paksuin viiva kuvaa kuluvan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden työttömyyskehitystä Kemijärvellä.

Työttömyys Kemijärvellä ja naapurikunnissa

Valtakunnallisesti työttömyys on pientä länsirannikolla ja Ahvenanmaalla. Manner-Suomen kunnista alle kolmen prosentin työttömyysasteeseen yltää vain 11000 asukkaan Pedersören ja 5000 asukkaan Luodon kunta Kokkolan lähistöltä. Alle neljä prosenttia työvoimasta on työttömänä Närpiössä, Laitilassa, Uudessakaarlepyyssä ja joissakin pienemmissä kunnissa.

Työttömiä on paljon Itä- ja Pohjois-Suomessa. Savukoskella, Ilomantsissa ja Puolangalla työvoimasta yli kuusitoista prosenttia nostaa työmarkkinatukea.


Kuviosta näkee Kemijärven työttömyysasteen verrattuna naapurikuntiin. Mitä pitempi pylväs, sitä synkempi työllisyystilanne. Ääripäitä edustavat Savukoski, jossa joka kuudes työkykyinen on työtä vailla ja Luoto, jossa lähes kaikilla on työpaikka.

Kemijärven työttömyys edustaa keskimääräistä tasoa verrattuna naapurikuntiin.

Linkkejä:

Tilastokeskuksen työllisyystilastot, joihin tämä artikkeli perustuu.

Kemijärvi, kymmenen vuoden työttömyyden kehitys

Pauli Savolainen 27.4.2019

Ilmoita Kemijärven puhelinluettelossa

Täältä on etsitty: Autokorjaamoja, sähkösuunnittelijaa, kaivuria, kirvesmiestä, lastenhoitoapua, joulukuusen myyjää, mansikoiden itsepoimintaa, lasten luontoleiriä jne...

Siirry tekemään ilmoitusta

Kemijärvellä työttömyys vähentynyt vuodessa 2,7 prosenttiyksikköä

Kemijärvellä työttömyys on vähentynyt keskimääräistä enemmän viimeisen vuoden kuluessa.

Kemijärvellä syntyi viime vuonna 15 tyttöä ja 16 poikaa

Syntyvyys on ollut pienempää viimeksi 150 vuotta sitten suurten nälkävuosien aikaan.

Kemijärven Yhteismetsän Osakaskunta oli Kemijärven suurin yhteisöveronmaksaja

Kemijärveläisista yrityksistä 96 tuotti voittoa. Ne maksoivat yhteensä 1 500 000 euroa yhteisöveroja.

Kemijärven nuorimmat asukkaat löytyvät Isokylä-Ryti-Lehtolan alueelta.

Väestön keski-ikä vaihtelee postinumeroalueittain yllättävästi.

Ilmoita Kemijärven puhelinluettelossa

Täältä on etsitty: Autokorjaamoja, sähkösuunnittelijaa, kaivuria, kirvesmiestä, lastenhoitoapua, joulukuusen myyjää, mansikoiden itsepoimintaa, lasten luontoleiriä jne...

Siirry tekemään ilmoitusta
 © 2016-2018 Sompsa Oy 
   ps@ sompsa.fi
"